INFO/Veel gestelde vragen


Voor wie is de Borre Leesclub bedoeld?

Voor gezinnen met kinderen in het basisonderwijs, of kinderen die daar in de komende jaren naar toe gaan. Voor iedere leeftijd zijn er interessante verhalen. Lid worden kan op iedere leeftijd. Hier kunt u een kijkje nemen in de boeken.


Waar kan ik de boeken kopen?

Losse boeken kunt u op deze website kopen, in onze webshop . U kunt ook een lid worden en bent dan goedkoper uit. Een lidmaatschap is elke maand opzegbaar. Dus geen verplichtingen.


Ik wil lid worden maar heb al Borre-boeken in huis. Hoe voorkom ik dubbele titels? 

Borre-boeken die uw kind via school kreeg, met lila-gestreepte rand, maken geen onderdeel uit van het lidmaatschap. U zult deze dus niet dubbel ontvangen. Als u al andere Borre-boeken in huis heeft, kunt u dit bij uw aanmelding in het veld opmerkingen doorgeven. We zorgen dan dat u geen dubbele boeken zult ontvangen.


Ik heb een lidmaatschap en wil een wijziging of opzegging doorgeven. Hoe moet dat?

Dit kan via onze klantenservice pagina.


Hoe zijn de boeken afgestemd op de leeftijd van mijn kind?

De boeken zijn genummerd naar de groepen van de basisschool. Voor elke groep is het onderwerp van de verhalen afgestemd op de leeftijd. De voorleesverhalen zijn vanwege de beperkte lengte ideaal als verhaaltje voor het slapengaan.

De belangrijkste kenmerken per groep:

Groep 0
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Achter in het boek treft u een pagina met drie vragen. Hiermee kunt u samen met uw kind bezig zijn in het boek. Zo stimuleert u op een speelse manier de taalontwikkeling van uw kind.

Groep 1
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Achter in het boek treft u een pagina met vier losse illustraties. Dit zijn onderdelen uit het verhaal die uw kind zelf kan benoemen. Onder iedere afbeelding staat de beginletter en het bijbehorende woord. Zodra uw kind interesse in letters krijgt, kunt u aangeven met welke letter de afbeelding begint.

Groep 2
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Dit betreft de letterherkenning. Onder de voorleestekst staat steeds een grote letter afgebeeld met daaronder een woord dat begint met die letter (bijvoorbeeld de b van bot). Op de illustratie bij die bladzijde is het voorwerp (bot) terug te vinden. Uw kind zal het leuk vinden om zelf de letters te benoemen en het voorwerp in de illustratie op te zoeken.

Groep 3
Op school leert uw kind lezen. Lezen is leuk maar kost nog wel een hoop inspanning. Om die reden zijn alle boeken voor groep 3 voorleesverhalen. Toch kunnen de kinderen er ook zelf in lezen! Onder de voorleestekst staat steeds met grotere letters een zin. Na enige tijd leesonderwijs kan uw kind zelf proberen de tekst te lezen. Uw kind zal plezier beleven aan het hardop lezen van deze zinnen, omdat ze betrekking hebben op het voorleesverhaal en de illustraties.

Groep 4
Uw kind heeft al een jaar leesonderwijs gehad op school en kan steeds meer en beter lezen. De boeken voor groep 4 zijn daarom geschikt om helemaal zelf te lezen en sluiten aan bij het leesniveau dat op school gehanteerd wordt.
Om de kinderen te motiveren bij het begrijpend lezen, hebben we voor elk boek een interactief onderdeel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden en als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.

Groep 5 en 6
De verhalen blijven met uw kind mee groeien. Niet alleen de onderwerpen sluiten nauw aan bij de belevingswereld van uw kind. Ook het leesniveau gaat verder omhoog: de zinnen worden langer en de woordenschat wordt geavanceerder.
Voor elk boek is een interactief onderdeel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden en als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.

Groep 7 en 8
Uw kind is inmiddels een volwaardig lezer. De verhalen zijn nu een stuk langer dan in de voorgaande jaren. Kinderen kunnen helemaal verzonken zijn in boeiende en spannende avonturen. Het zijn verhalen die hen nog lang zullen bijblijven. Wie herinnert er zich niet van die mooie kinderboeken uit z’n jeugd?
Voor elk boek is een Engels Taalspel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden. De Engelse taal is een onderdeel van het spel. Als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.


Bekijk ons kennismakingsaanbod.